Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws Subscribe to Nieuws

Seed meets Technology breidt sterk uit

Seed meets Technology 2015

Op 22, 23, 24 en 25 september is de tweede editie van Seed meets Technology. Het evenement breidt dit jaar uit tot 25 bedrijven die hun innovaties tonen aan professionals in de zaadsector, internationale wederverkopers van zaden en aanverwante producten, toeleveranciers en telers zowel nationaal als internationaal. Seed meets Technology is hét evenement dat draait om innovatieve technologie op gebied van zaden.

afbeelding van Ronald Hand

Export biologische producten stijgt met 11% naar 928 miljoen euro

Nederlandse handelsbedrijven in biologische producten hebben het afgelopen jaar goede zaken gedaan. De totale exportomzet  steeg met 11% van 826 miljoen euro in 2013 naar 928 miljoen euro in 2014. Bionext, die de exporttrends in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken in kaart heeft gebracht, verwacht dat de grens van 1 miljard euro komend jaar zal worden doorbroken. 

Tijdig aanvragen e-Herkenning voor inloggen bij RVO!

Bent u een ondernemer of organisatie en staat u geregistreerd met uw KvK-nummer? Dan logt u in met eHerkenning. Heeft u nog geen eHerkenningsmiddel aangeschaft? Doe dit dan zo snel mogelijk, want vanaf 1 januari 2015 is inloggen met uw gebruikerscode en wachtwoord van RVO.nl niet meer mogelijk.

Organische stof is meer waard dan je denkt

Op de Velddag Vredepeel op 10 juli liet Janjo de Haan zien dat een kilo effectieve organische stof per hectare een euro mag kosten. Hij heeft een quick-and-dirty berekening gemaakt op basis van de resultaten van het project Bodemkwaliteit op zandgrond.
 

100 Bijenhotels voor onderzoek naar wilde bijen

Vanuit het kennisnetwerk BIJenBESTUIVING heeft het Louis Bolk Instituut ruim 100 identieke bijenhotels geplaatst in uiteenlopende boerenlandschappen in heel Nederland. Het doel is dat deelnemende boeren bijhouden in hoeverre de hotels bewoond worden door wilde bijen. Deze informatie, samen met gegevens over het omringende landschap, zal duidelijk maken in welke omstandigheden wilde bijen het best gedijen.  Bijen zijn cruciaal voor de biodiversiteit en bestuiving.
 

Nederlands platteland slecht ingericht op bijen

afbeelding van frank@bijenhouders.nl

Areaal biologische landbouw groeit

Het aantal biologisch geregistreerde bedrijven steeg in 2013 naar 3601. Het totale landbouwareaal is na een daling in 2012 gegroeid naar 53.379 hectare. Vorig jaar 2.559 hectare landbouwgrond in omschakeling. Dat staat in het jaarverslag 2013 van controleorganisatie Skal.  Nieuw aangesloten bedrijven hebben een toelatingsonderzoek gekregen, de bestaande bedrijven een jaarlijkse inspectie. Daarnaast heeft Skal o.a. flitsinspecties en monstername uitgevoerd.

Frans label voor ‘Bee friendly’ productie

In Frankrijk willen imkers en boeren een gezamenlijk label promoten: "Bee friendly". Het idee is in februari tijdens de Salon de l'Agriculture ten doop gehouden door de Union national de l’apiculture française (UNAF), de 'bijenunie'. Boeren en imkers die het label willen gaan voeren moeten aan een lastenboek met maar liefst 27 criteria voldoen.
 
Lees verder voor het gehele bericht op Foodlog.nl >> 
 

afbeelding van frank@bijenhouders.nl

2014, hét jaar om in zonnepanelen te investeren

‘Zijn zonnepanelen nog interessant?’, ’Haal ik voldoende rendement uit mijn investering?’, Welke zonnepanelenleverancier is betrouwbaar?’ en ‘Zijn er nog subsidies waarvoor ik in aanmerking kom?’. Stuk voor stuk vragen waar LTO-leden zich flink in verdiepen voordat zij een zon pv-installatie aanschaffen. Naast deze praktische vragen hebben leden ook rekening te houden met de ontwikkelingen op het gebied van zonne-energie. Enkele leveranciers zijn failliet gegaan en ook politiek gezien rommelt het al geruime tijd, denk aan de importheffing in 2013 en de Kamervragen over salderen. Toch is investeren in zonnepanelen, juist nu, in veel gevallen nog steeds interessant.

Biologisch boeren is booming

De biologische sector groeit harder dan de Chinese economie. Met deze verleidelijke zin werden mensen uitgenodigd om naar de BioVak in Zwolle te komen.
Al jaren achtereen groeit de biologische sector fors, terwijl de rest van de economie moeite heeft om uit het slop te komen. Zo weet een biologisch bedrijf uit Kampen dat sauzen en dressings produceert een jaarlijkse omzetgroei te realiseren van dertig tot veertig procent. Het bedrijf bestaat nog maar drie jaar, maar de producten staan in heel Europa in de schappen.
 

Video impressie BioVak 2014

Dit is een impressie van de BioVak 2014 (22 en 23 januari in Zwolle) die ook dit jaar weer druk bezocht werd door professionals en consumenten. 

Bron: ikboergoed.nl 

Pagina's