Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

2014, hét jaar om in zonnepanelen te investeren

Een goede aankoop doen
‘Dat er veel is om rekening mee te houden is absoluut geen reden om af te haken. Als u zeker wilt weten dat u een kwalitatief goede pv-installatie koopt, voor een goede prijs, waarbij ook gekeken wordt naar de opbrengst en het rendement van de installatie, dan schrijft u zich in voor Vraagbundeling Zonnepanelen’, legt Johan Schuitemaker van LTO Energie uit. Vraagbundeling Zonnepanelen neemt de LTO-leden werk uit handen. Naast een goede zon pv-installatie en een eerlijk rendement van de installatie wordt tevens de leverancier getoetst op betrouwbaarheid, de financiële situatie van het bedrijf, de installatiecapaciteit en de dienstverlening. ‘Zo weet u zeker dat u een goede aankoop doet’, aldus Schuitemaker. Vraagbundeling Zonnepanelen is een project van de drie regionale LTO-organisaties LTO Noord, ZLTO en LLTB.
 
Waarom investeren in 2014?
Het investeren in zonne-energie en dus duurzame energie is niet alleen goed voor het milieu, het levert ook economisch voordeel op. Daarnaast kunnen LTO-leden belastingvoordelen benutten. Er zijn in 2014 fiscale maatregelen waar bedrijven gebruik van kunnen maken, zoals de Energie Investeringsaftrek (EIA) en de kleinschaligheidsInvesteringsaftrek (KIA). Het is onduidelijk of er ook subsidies in 2015 beschikbaar zijn. Ook de toekomst van salderen is onzeker. De verwachting is dat onbeperkt salderen in ieder geval tot en met 2020 mogelijk blijft. ‘Als u overweegt te investeren in zonne-energie, dan doet u er verstandig aan om in 2014 te investeren in verband met de belastingvoordelen die nu nog beschikbaar zijn. De ervaring leert dat steeds meer belastingvoordelen zullen verdwijnen’, legt Schuitemaker uit.
 
Tevens attendeert Schuitemaker LTO-leden op de unieke afspraken van LTO Energie met Greenchoice over de teruglevering van zonnestroom op het net. 'Naast onbeperkt salderen heeft Greenchoice een margeregel van 1000 kWh.' 
Meer weten over de hulp van LTO bij de aankoop van zonnepanelen?
Kijk op: www.vraagbundelingzonnepanelen.nl