Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Het Nieuwe Veehouden en MIJN duurzaamheid introduceren nieuwe duurzaamheidstest

Het Nieuwe Veehouden en MIJN Duurzaamheid introduceren een duurzaamheidstest. De uitkomsten van deze 4D-test zijn een goede aanleiding om de duurzaamheid van het bedrijf te bespreken met collega-veehouders en aan te scherpen.

Met de duurzaamheidstest krijgt een veehouder inzicht in welke duurzaamheidsonderdelen hij belangrijk vindt en in hoeverre het bedrijf hieraan voldoet. Het invullen is simpel en kost nog geen 10 minuten. 
Een voorbeeld: ‘Ik kan mijn bedrijf ontwikkelen met genoeg perspectief voor de volgende generatie’. Hiervan geeft de veehouder aan hoe belangrijk hij dit vindt en in hoeverre dit nu voor zijn bedrijf geldt. Het zijn maar twee muisklikken. Voor de vier thema’s boer, dier, burger en milieu beantwoordt u zes van deze stellingen.
Aan het eind van de test krijgt de ondernemer in één figuur een overzicht van het verschil tussen de wensen en de realisaties op het bedrijf, verdeeld over boer-, dier-, milieu- en burger-duurzaamheid. De figuur is voorzien van een korte en duidelijke toelichting.