Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Netwerken met VarkensNET: Varkens buiten houden

afbeelding van Miriam van Bree

Met het oog op de toekomst oriënteren veel varkenshouders zich op nieuwe houderijsystemen die goed zijn voor zowel mens, dier als milieu. Het buiten houden van varkens is daarbij een reële optie voor varkenshouders. ‘Netwerken met VarkensNET: varkens buiten houden’ voorziet gangbare varkenshouders van kennis en informatie over deze vorm van zeugen en vleesvarkens houden. Daarnaast biedt VarkensNET biologische varkenshouders de mogelijkheid om in netwerkverband hun kennis te verbreden. Varkenshouders uit Noord- en Zuid-Nederland kunnen aansluiten bij een eigen netwerkgroep.
Onder begeleiding van een NETmentor gaan de netwerkdeelnemers actief aan de slag met de vragen die er spelen, zowel onder gangbare als biologische varkenshouders. De varkenshouders bepalen zelf de thema’s van hun netwerkbijeenkomsten, zoals huisvesting, voeding, vergunningen en/of economisch perspectief. Leren van elkaar en samen kennis ontwikkelen staat hierbij centraal. Ondernemerschap loopt als een rode draad door de bijeenkomsten en krijgt veel aandacht tijdens het netwerkproces.
Het netwerkidee komt van varkenshouders vanuit het leertraject “Het nieuwe veehouden”.
Zij hebben een schetsontwerp gemaakt voor een nieuw stalconcept, waarbij vleesvarkens buiten te houden zijn. De vragen die onbeantwoord zijn gebleven, willen ze graag verder verkennen met collega-varkenshouders.  Verschillende varkenshouders hebben hun interesse in het netwerk al kenbaar gemaakt. Het uitgangspunt van VarkensNET is om twee netwerkgroepen te vormen voor Noord- en  Zuid-Nederland.
 
Bent u zich aan het oriënteren op een nieuw houderijsysteem (gangbaar of biologisch) en heeft het buiten houden van varkens uw interesse? Of houdt u al varkens buiten en wilt u hier in netwerkverband meer kennis over ontwikkelen? Geef u dan op voor ‘Netwerken met VarkensNET: Varkens buiten houden’. U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met NETmentor Adri van de Plas via T. 06 212 124 47 of E. info@varkensnet.nl.