Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Vernieuwde database biologisch teeltmateriaal

afbeelding van Ulko Stoll

(bron: Naktuinbouw)

De nieuwe Biodatabase is online voor het raadplegen van beschikbare rassen binnen biologische teelt van gewassen en bij welke leverancier dit materiaal verkregen kan worden.

Naktuinbouw houdt op verzoek van het Ministerie van Economische Zaken de beschikbaarheid van biologisch teeltmateriaal bij.

 

Vernieuwing

De database is uitgebreid met een verbeterderde zoekfunctie, regel & wetgeving, informatie over hoe het

aanbod van biologisch materiaal in de database geplaatst en/of gewijzigd kan worden.

 

Ook op Biodatabase

De vernieuwde website bevat nog steeds de database met daarin het actuele aanbod van leveranciers die biologisch teeltmateriaal aanbieden. De Nationale Annex, linken naar websites van andere biologische databanken en overzichten met ontheffingen die de laatste drie jaar door Skal zijn afgegeven. Verder wordt uitgelegd hoe een ontheffing kan worden aangevraagd door biologische kwekers die gebruik willen maken van gangbaar teeltmateriaal indien er geen biologisch materiaal beschikbaar is.

 

Er komen meldingen wanneer er van een bepaald (sub)gewas geen of nieuw aanbod blijkt te zijn. Nieuwsberichten met wijzigingen in de Nationale Annex, aanpassingen in de wetgeving en belangrijke internationale ontwikkelingen. Tot slot kunnen kwekers via de database een e-mail sturen naar de leverancier wanneer blijkt dat een ras in de biologische database staat, maar niet meer beschikbaar is.

 

De vernieuwde website is te vinden op www.biodatabase.nl. Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar info@biodatabase.nl.