Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Artikelen van Varkens

Een beetje verwennen die biggen, dan doen ze het beter

Biologisch opgefokte gelten zijn socialer en spenen meer en zwaardere biggen dan gangbaar opgefokte gelten. Biggen die al in de zoogperiode een stukje weide krijgen als uitloop hebben na het spenen sneller diarree, maar doen het tot 25 kilogram beter dan biggen zonder weidegang.

Groen Kennisnet ondersteunt netwerk Onderwijs voor biologisch

Groen Kennisnet gaat het netwerk Onderwijs voor biologisch en de projecten die daaruit voortkomen ondersteunen met het invullen van de kennisinfrastructuur. Het contract hiervoor is getekend door Bionext en AOC Terra als mede-initiatiefnemers van Onderwijs voor biologisch.

Louis Bolk Instituut bestaat 40 jaar

Het Louis Bolk Instituut heeft 12 oktober 2016 hun veertigjarige bestaan gevierd met een jubileumsymposium voor nauwe relaties en stakeholders uit de sectoren landbouw, voeding en gezondheid. Ruim 100 bezoekers luisterden naar de keynote speech van Cees Veerman, die de rol van het Louis Bolk Instituut als verbreder, vernieuwer, verbinder en versterker toelichtte.

Meld innovatie aan voor Organic Innovation Days

Op 6 december 2016 wordt voor de tweede maal de "Organic Innovation Days" gehouden in Brussel. Bionext roept Nederlandse biologische ondernemers en onderzoekers op om hun vernieuwingen te melden voor 12 september. U maakt dan kans om uw innovatie te presenteren tijdens dit evenement.

Garantieregeling voor beginnende bio-boeren

De overheid stelt een nieuwe garantieregeling in voor boeren die willen omschakelen naar biologische landbouw. De vraag naar biologische voeding neemt toe, maar de productie niet. Daarom introduceert staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken een regeling om boeren te ondersteunen die willen omschakelen. Het LEI adviseerde Van Dam hierover.