Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Artikelen van Geit en schaap

Op BioVelddag veel innovaties te zien tijdens machinedemonstraties

De BioVelddag is een unieke kans om met eigen ogen te beoordelen wat er allemaal mogelijk is op machinaal gebied in de landbouw. Joost Rijk, bedrijfsleider proefboerderij Broekemahoeve: “We zijn erg blij met de mooie lijst innovatieve machines die bedrijven op de velddag laten zien. Met de velddag willen we de innovaties dichter bij de boer brengen”.

Robots doen hun intrede op Biologische Velddag

Niet alleen innovatieve landbouwmachines ook diverse robot demonstraties trekken de aandacht op de Biologische velddag aanstaande 21 juni in Lelystad. Naast het gezellige veldplein met marktkramen waar bedrijven hun nieuwste producten en diensten tonen, vinden robots dit jaar hun weg naar de polder.

Biologische Velddag 2018 presenteert programma demo en proefvelden

De Biologische Velddag presenteert ook dit jaar weer een boeiend en gevarieerd programma. Machinedemonstraties in het veld, demo’s en langdurige onderzoekveldjes en een wijde variatie aan marktkramen komen 21 juni de Prof Broekemahoeve in Lelystad weer kleur geven. Enkele uit het oog springende veld demonstraties lichten we alvast toe.

Voederwaarde GPS vaak van goede kwaliteit

Gehele planten silage (GPS) van granen eventueel in combinatie met erwten en veldbonen vormt een belangrijk onderdeel in de rantsoenen van biologische herkauwerbedrijven. Ervaringen in de praktijk geven aan dat de voederwaarde wellicht hoger is dan wat kuilanalyses aangeven. Inagro onderzocht dit in het kader van een CCBT-project.

Preventief handelen tegen knelpuntziekten bij melkvee en geiten

Eind 2017 eindigde het project ‘Alternatieve methoden voor de preventie of behandeling van een knelpuntziekte in de biologische geiten- en rundveehouderij in Vlaanderen. Dit project bestond uit 2 delen. In het ene deel van het project lag de focus op de maagdarmworm (MD) problematiek bij runderen. In het andere deel was aandacht voor longproblematiek bij de geitenlammeren. Beide ziekten leiden in de praktijk vaak tot van chemische geneesmiddelen.