Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Artikelen van Biodiversiteit

Robots doen hun intrede op Biologische Velddag

Niet alleen innovatieve landbouwmachines ook diverse robot demonstraties trekken de aandacht op de Biologische velddag aanstaande 21 juni in Lelystad. Naast het gezellige veldplein met marktkramen waar bedrijven hun nieuwste producten en diensten tonen, vinden robots dit jaar hun weg naar de polder.

Biologische Velddag 2018 presenteert programma demo en proefvelden

De Biologische Velddag presenteert ook dit jaar weer een boeiend en gevarieerd programma. Machinedemonstraties in het veld, demo’s en langdurige onderzoekveldjes en een wijde variatie aan marktkramen komen 21 juni de Prof Broekemahoeve in Lelystad weer kleur geven. Enkele uit het oog springende veld demonstraties lichten we alvast toe.

Agroforestry: bomen en struiken op het agrarische bedrijf van de toekomst

Steeds meer boeren zetten bomen en struiken in op hun bedrijf. Die zorgen niet alleen voor variatie in het landschap, maar ook voor betere bodemkwaliteit en diversiteit in flora en fauna, waardoor ziekten en plagen minder kans hebben. Daarnaast zorgt agroforestry voor stabiliteit en spreiding van bedrijfsrisico’s, en past het in klimaatneutraal ondernemen. In Nederland en ook in andere Europese landen experimenteren boeren volop met deze nieuwe tak van sport. Een internationale conferentie over agroforestry vindt van 28 tot 31 mei plaats in Green Capital Nijmegen.