Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Artikelen van Bodemvruchtbaarheid

Mengteelt en strokenteelt stimuleren biodiversiteit

Wageningen University & Research start een nieuw onderzoeksproject om te zien in welke mate verschillende typen mengteelt en strokenteelt bijdragen aan meer biodiversiteit. De resultaten van dit onderzoek dragen bij aan de visie van het Ministerie van LNV over circulaire en natuurinclusieve landbouw.

Op BioVelddag veel innovaties te zien tijdens machinedemonstraties

De BioVelddag is een unieke kans om met eigen ogen te beoordelen wat er allemaal mogelijk is op machinaal gebied in de landbouw. Joost Rijk, bedrijfsleider proefboerderij Broekemahoeve: “We zijn erg blij met de mooie lijst innovatieve machines die bedrijven op de velddag laten zien. Met de velddag willen we de innovaties dichter bij de boer brengen”.

Robots doen hun intrede op Biologische Velddag

Niet alleen innovatieve landbouwmachines ook diverse robot demonstraties trekken de aandacht op de Biologische velddag aanstaande 21 juni in Lelystad. Naast het gezellige veldplein met marktkramen waar bedrijven hun nieuwste producten en diensten tonen, vinden robots dit jaar hun weg naar de polder.

Monitoren en bestrijden van kleine mijten in kleinfruitteelt

De afgelopen twee jaar hebben het PCS en ILVO samengewerkt met buitenlandse partners, om de bestaande kennis op vlak van het monitoren van kleine mijten en hun bestrijding te vergelijken, optimaliseren en valideren in sier- en kleinfruitteelten.

De stikstofbemestingswaarde van verschillende organische meststoffen

De organische meststoffen die gebruikt worden in de biologische landbouw kunnen sterk verschillen in samenstelling, maar ook in het benutten van nutriënten, met name stikstof. De Belgische Bodemkundige Dienst onderzocht op verzoek van Proefcentrum Pamel en gefinancierd door de Provincie Vlaams-Brabant een aantal veelgebruikte organische meststoffen. Er werd zowel gekeken naar de samenstelling van de meststoffen, als naar de nitraatstikstofvrijzetting gedurende de eerste 4 maanden.

Biologische Velddag 2018 presenteert programma demo en proefvelden

De Biologische Velddag presenteert ook dit jaar weer een boeiend en gevarieerd programma. Machinedemonstraties in het veld, demo’s en langdurige onderzoekveldjes en een wijde variatie aan marktkramen komen 21 juni de Prof Broekemahoeve in Lelystad weer kleur geven. Enkele uit het oog springende veld demonstraties lichten we alvast toe.